Texels Kookboek - Soezen

Ingrediënten
¼ ltr water ½ theelepel zout 100 gr boter 150 gr meel
4 eieren

Hulpmiddelen
oven bakplaat kookpan zeef spuitzak
spatel

Voorbereiding

Als de eieren klein zijn, kunt u in plaats van 4 eieren, 5 eieren gebruiken.
Dit recept is voor 12 grote, of 35 kleine soezen.

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

Bereiding

Vet de bakplaat in (of gebruik bakpapier).

Breng het water met zout aan de kook, voeg de boter toe en laat die smelten. Voeg in één keer het gezeefde meel toe en roer goed door elkaar. Blijf roeren tot het deeg een bal vormt en van de bodem loslaat.
Roer één voor één de eieren er door; wacht met volgend ei tot het vorige ei volledig is opgenomen.

Schep het deeg in een spuitzak met een (naar keuze) glad of gekarteld spuitmondje. Spuit rozetjes op de bakplaat en bak de soezen gedurende 20 tot 30 minuten gaar.

De eerste 10 minuten mag de ovendeur niet worden geopend!!

Serveertip

Soort gerecht: nagerecht Aantal personen: Bereidingstijd: ca 40 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!